Helmi Kuipers

Sinds 1983 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. 22 jaar van mijn loopbaan heb ik gewerkt in een multidisciplinair gezondheidscentrum in ‘s-Hertogenbosch. De positieve ervaringen die ik dáár heb opgedaan met de samenwerking binnen verschillende disciplines motiveren mij om ook steeds naar een intensieve samenwerking met korte lijnen te streven binnen het gezondheidscentrum in de Groote Wielen, waar ik in augustus 2007 een start heb gemaakt met de opzet van een praktijk voor fysiotherapie.

Deze multidisciplinaire overleg- en samenwerkingsmogelijkheden onder één dak leveren in mijn ogen voor de patiënt een efficiëntere en betere zorg op. Voor mij is het ook een element dat meetelt voor optimaal werkplezier.

U kunt bij mij terecht voor de reguliere fysiotherapie. Verder heb ik me gespecialiseerd in de orthopedische geneeskunde en bindweefselmassage.

Daarnaast sta ik sinds 2001 geregistreerd als psychosomatische fysiotherapeut. Deze erkende verbijzondering is vooral zinvol wanneer stress/spanning/overbelasting een rol speelt bij het niet weggaan of steeds terug keren van de klachten (verdere informatie hierover kunt u vinden u op de website van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek: www.kngf-nfp.nl).

In 2010 heb ik me geschoold in de uit Japan afkomstige technieken van het medical taping, die toepasbaar zijn bij een diversiteit van klachten. www.fysiotape.nl

Naast diverse kortere cursussen heb ik in 2012 me weer gericht op een uitdaging: de begeleiding van oncologie-patiënten , waarbij verantwoorde, op de situatie aangepaste training een centrale rol heeft.

Sinds 2017 ben ik ook aangesloten bij SOLKNET, nu NSPN, een netwerk van therapeuten gespecialiseerd in de begeleiding van ALK; patienten met Aanhoudende Lichamelijke Klachten (o.a. fybromyalgie, whiplash, prikkelbare darm syndroom, chronische vermoeidheid)

Helmi Kuipers
Groote Wielenlaan 95
5247 JA Rosmalen
Nederland

Winkelwagen
Scroll naar boven